Recept – Oi Muchim (koreanska inlagda gurkor)

Info

Detta är ett koreanskt recept med inlagda gurkor tillsammans med chili och vitlök.

Receptet kommer från:
https://www.seriouseats.com/korean-marinated-cucumber-banchan-oi-muchim

Ingredienser

  • 1st gurka
  • 1 msk gochugaru (koreanska chiliflakes)
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk fisksås
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk sesamolja
  • 1 msk rostade sesamfrön.

Tillagning

Skär gurkan i ganska tjocka bitar (0,5 – 1cm) och blanda det i en bunke tillsammans med gochugaru, salt och socker. Se till att blanda det ordentligt så att gurkbitarna får blandningen runt om alla bitar. Lägg allt i en sil och lägg något tungt på det, så att vattnet pressas ur lite. Låt allt stå i en en halv- till en timme.

Blanda medan gurkan står och pressas lite risvinäger, fisksås, sesamolja och sesamfrön i en skål.

När gurkan stått sina 30-60 minuter så pressa gurkan ytterligare med händerna för att få ut lite extra vätska och lägg ner den i en skål tillsammans med blandningen och se till att blanda runt allt ordentligt.

Servering

Lägg upp på ett skål och servera den rumstempererad.