Recept – Chashu

Info

Info kommer

Ingredienser

  • Sidfläsk
  • 2 satser shouyu-bas (se separat recept)

Tillagning

  1. Knyt fläsket tight i en rulle med matlagningssnöre för att hålla formen under tillagning.
  2. Koka upp rullen i shouyu tare och se till att skumma av ordentligt i början. Skummet ger basen en bismak om det får vara kvar.
  3. Lägg på lock och koka lätt i 60-120min, beroende på storlek och hur mört man vill ha fläsket. Är kastrullen stor och taren inte täcker rullen ordentligt, vrid på rullen regelbundet så alla sidor ligger doppade.

Servering

Låt fläskrullen svalna och skär upp i tunna skivor vid servering. För att kunna skära riktigt tunna skivor låt den kylas i kylskåp över natten.

Taren kan nyttjas till att marinera ägg när den silats och kylts ner. Ta gärna bort fettet som ligger samlas på toppen.