Ramen

Bilder

Info

Ramen är en hel vetenskap. Sätten att laga ramen är många och varje ramen-ya i japan har sitt egna recept. Den här bloggen kommer INTE att ta upp speciellt mkt annat än förslag på recept och ingredienser. Men klassiskt brukar man dela upp ramen i 4 kategorier:

  • Shouyu Ramen
    Ramen med en buljong utblandad med en soyabas.
  • Tonkotsu Ramen
    Ramen med en buljong gjord på Fläsk
  • Shio Ramen
    Buljong med en tydlig smak av sälta.
  • Miso Ramen – Miso
    Buljong utblandad med miso.

Förutom buljongen, oftast i en av kategorierna ovan, så finns det ett gäng tillbehör som serveras i och på buljongen tex. i form av nudlar, fläsk/kött/kyckling, negi, benishoga, aromatiska oljor, kryddor och ägg.

Det finns oerhört många böcker, hemsidor, youtube-kanaler, instagramkonton etc etc i ämnet för den som vill förkovra sig.

Rekommenderade böcker

Några av de böcker som står hemma i mitt receptboksbibliotek är: