Recept – Shouyu Ramen

Info

Ingredienser

En ramen består av flera delar och här är en variant av shouyu ramen, ramen med soya-bas, och då vill man gärna ha delarna nedan.

  • Buljong
  • Shouyu Tare
  • Ramen-nudlar
  • Chashu, i skivor
  • Ägg, delade i halvor
  • Toppings i form av :
    • Salladslök
    • Benishoga
    • Nori / Sjögräs
    • Shishimi Togarashi
    • Rayu / Chiliolja

Tillagning

De olika delarna har olika recept som går att hitta i recept-menyn.

Servering

Servera mängd av allt enligt eget tycke och smak på ett stilfyllt sätt.

Ramen bör ätas varmt, så se till att ha delarna tillgängliga och buljong och tare varmt samt nudlarna precis färdigkokade. Recepten för buljong, tare och chashu finns att hitta som egna recept.

Övrigt

Ramen i Japan serveras på många sätt med många olika ingredienser. Vanligt är att även tillföra någon slags olja till buljongen. Detta recept innehåller inte olja, men det har snarare med nivån på min matlagning att göra, snarare än vilja och dålig smak…

Modifiera enligt egna preferenser.